Bio

Rick Kostelijk begint met gitaarspelen op zijn 11e. Het gitaarspel van Mark Knopfler is zijn eerste grote bron van inspiratie. Hij verbreedt zijn horizon door naar Jan Akkerman, Gary Moore, Joe Satriani en Andrés Segovia te luisteren. Hij maakt zich het gitaarspel hoofdzakelijk op het gehoor eigen.

Via de muziek van Jan Akkerman vergroot zijn liefde voor improvisatie. Rick beluistert dan ook alle grote jazz-solisten. Later studeert Rick aan het Amsterdams Conservatorium en daarna het Utrechts conservatorium bij o.m. Eef Albers. In 2005 studeert hij cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Na zijn afstuderen volgt hij lessen bij Bert van den Brink, Sebastiaan Cornelissen en Martijn van Iterson. Tevens volgde hij klassiek gitaarles bij Annette Kruisbrink. Dit alles om zich te kunnen blijven ontwikkelen.

Hij heeft veel freelance sessie-werk gedaan in de jazz en pop. Enkele van de bands/artiesten/orkesten waar hij mee samenwerkte:

-‘Hij Gelooft in Mij’ musical van Stage Entertainment

-Bijdrage aan het album ‘Far Away a Voice’ van Bob van der Houven

-‘Tina’ de Tina Turner Musical van Stage Entertainment

-Musical ‘Mamma Mia!’ van Stage Entertainment

-Musical ‘The Bodyguard’ van Stage Entertainment

-Big Band van het Trompetterkorps de Koninklijke Marechaussee

-Marinierskapel der Koninklijke Marine

-Orkest van het Oosten

-Verscheidene harmonie- en fanfare orkesten die lichte muziek spelen zowel als solist als in het begeleidings-combo

-Big bands

-Verscheidene jazzformaties waaronder Whoshedo, De Jazzcentrale en Jazztrio.nu

De ultieme uitdaging voor hem is het ontwikkelen van een eigen stijl. Hiervoor combineert hij zijn eerder genoemde vroege inspirators, zijn voorliefde voor klassieke- en  symfonische- muziek en recente invloeden als Jeff Beck en Scott Henderson. Dit leidt tot een E.P. genaamd ‘Don’t Lose It!’ (2010) met 5 eigen composities. In 2014 volgt de release van zijn album ‘Compass’. Hierop werkt hij samen met de top in de Nederlandse fusion- en jazz-scene (waaronder Bert van den Brink op piano en Arno van Nieuwenhuize op drums). In 2017 komt het album ‘Inner Action’ uit waarop een aantal verstilde,  meditatieve arrangementen van pop-en jazz-klassiekers en eigen improvisaties staan. In 2022 komt de opvolger ‘Growth’ waarop hoofdzakelijk eigen composities. De inspiratie voor deze stukken komt uit o.m. schilderkunst en natuur.